Кметът на Община Първомай отново посрещна капитан Даниел Майро.

  Той беше на посещение, за да установи дали гражданите на общината са били притеснени по време на провеждането на съвместната българо-американска летателна тренировка ,,Тракийско лято”, осъществила се на територията на община Първомай, между с.Поройна и с.Леново: път 5802,  в периода 30.08.2021г.- 03.09.2021г.

   В качеството си на началник на 415-ти батальон по гражданските въпроси, капитан  Майро, както и колегите му имат за задача да бъдат в подкрепа на страната домакин по време на съвместни учения – партнират си с т.нар. CIMIC рота, която има същите задължения.  Освен това работят за развиване, подкрепа и улесняване на гражданско-военните отношения между приемащите държави и Съединените щати. Контактуват с много правителствени и неправителствени организации, за което съдейства Американското посолство в България.

   Капитанът сподели, че е впечатлен от природата, вкусната храна и отношението на българите, които според него са отзивчиви и гостоприемни хора.

   Следващото му посещение в Първомай ще бъде на 10.01.2022г., когато ще се срещне с местната общност, за да представи организацията, която ръководи.