28.05.2021г. - поредна вечер от Майски културни тържества Първомай-2021. Вечер, посветена на песните, танците, музиката. Вечер, събрала на сцената и в залата влюбени в музиката и танца хора.

Руските песни! Онези песни, с красива, галеща и слуха и душата мелодия, с текст поетичен, понятен, запомнящ се. Те носят емоцията и чувствителността на славянската душа, която по законите на наследствеността носим и ние. Руските песни бяха представени с много любов от Състав за руски песни „Ивушка” със солист Ана Сиракова.

Българската народна песен! Стигнала при нас от далечни времена, предавана от уста на уста, съхранила своето очарование. Тя извира от бисерното гърло на момата, звучи от медния кавал на овчаря. Кой не е слушал и не се е прехласвал по дивните песни за обич и раздяла, за изгубена любов, за нерадостния живот в тежка чужбина. Българската народна песен - когото омае, омайва го за цял живот! Тази вечер звучаха български народни песни в изпълнение на ПФА „Първомай ”, с ръководител Кичка Петкова.

Към всичко това се добави магията на танца. Много цвят, темперамент и настроение внесоха с изпълненията си танцьорите от ФТК „Евридика” с ръководител Адриан Драгославов.

Водеща на събитието бе Атанаска Велчева.

С много настроение пяха, свириха и танцуваха тази вечер самодейците към читалището за своята публика.

Днес на сцената имаше рожденичка - Лиляна Караславова, един от най-дългогодишните самодейци в нашето читалище. Член на Състава за руски песни „Ивушка” от създаването му през 1975 година до днес. Председателят на читалищното настоятелство Ана Сиракова поздрави юбилярката от името на настоятелството, щатните служители и всички самодейци и ѝ връчи Юбилейна грамота.

Цветя и думи на благодарност и признание участниците в концерта получиха от кмета на община Първомай Николай Митков. И още цветя за самодейците - от Председателя на Общински съвет Христо Вълчев.

Вечерта продължи в Арт-клуб „Муза”, където бяха връчени юбилейни грамоти на самодейци, навършили кръгла годишнина през последната година.

МАЙСКИ КУЛТУРНИ ТЪРЖЕСТВА – ПЪРВОМАЙ 2021 - „ПЕЕМ, СВИРИМ И ТАНЦУВАМЕ ЗА ВАС” МАЙСКИ КУЛТУРНИ ТЪРЖЕСТВА – ПЪРВОМАЙ 2021 - „ПЕЕМ, СВИРИМ И ТАНЦУВАМЕ ЗА ВАС” МАЙСКИ КУЛТУРНИ ТЪРЖЕСТВА – ПЪРВОМАЙ 2021 - „ПЕЕМ, СВИРИМ И ТАНЦУВАМЕ ЗА ВАС” МАЙСКИ КУЛТУРНИ ТЪРЖЕСТВА – ПЪРВОМАЙ 2021 - „ПЕЕМ, СВИРИМ И ТАНЦУВАМЕ ЗА ВАС” МАЙСКИ КУЛТУРНИ ТЪРЖЕСТВА – ПЪРВОМАЙ 2021 - „ПЕЕМ, СВИРИМ И ТАНЦУВАМЕ ЗА ВАС” МАЙСКИ КУЛТУРНИ ТЪРЖЕСТВА – ПЪРВОМАЙ 2021 - „ПЕЕМ, СВИРИМ И ТАНЦУВАМЕ ЗА ВАС”