На 21 май 2021г. на втория етаж в сградата на Община Първомай дъщерите на Вълчо Камбуров – Елена Тенева и Николина Андреева изложиха 16 негови платна от различни творчески периоди. Те избраха датата, в която художникът щеше да навърши 78 години.

  Радослава Ставрева – заместник-кмет на Община Първомай откри изложбата и приветства идеята всяка година на тази дата да се организира изложба в памет на твореца от града ни, оставил в наследство над 800 творби в различни жанрове – пейзажи, натюрморти, портрети, карикатури, декоративни и монументални композиции.

  Николина Андреева, която също е художник, разказа за житейския и творческия път на баща си и сподели, че се надява през 2023г. да направят изложба, излагайки повече произведения и да реализират идеята си за издаване на албум с негови творби.

  Сред изложените творби има пейзажи, натюрморти и една незавършена картина от 2019г.- ,,Канадки”. Най-впечатляващата от всички е ,,Старата главна вечер” – композиция от фигури с популярни и познати лица от града.

  За значима творческа дейност високи и постижения в областта на изобразителното изкуство, художникът Вълчо Камбуров беше удостоен посмъртно с почетен Знак с герба на града и званието ,,Почетен гражданин на град Първомай”, съгласно Решение на Общински съвет – Първомай.

Изложба в памет на Вълчо Камбуров Изложба в памет на Вълчо Камбуров Изложба в памет на Вълчо Камбуров Изложба в памет на Вълчо Камбуров Изложба в памет на Вълчо Камбуров Изложба в памет на Вълчо Камбуров Изложба в памет на Вълчо Камбуров