Днес кметът на община Първомай Николай Митков заедно с кметовете на селата Езерово и Воден – Ангел Хаджиев и Мухамед Абед посетиха единствената столетница в общината Несибе Сюлейман Хашим по случай нейния юбилей.

   Те й поднесоха подаръци и искрените си пожелания за здраве, дълголетие и спокойни старини. Да честитят празника на юбилярката се събра част от голямата й фамилия. Жизнена за годините си, на този специален ден баба Несибе беше щастлива и развълнувана.

   Несибе Сюлейман Хашим е родена 10.03.1921г. в с. Йончово, община Черноочене в семейство с 11 братя и сестри. Живяла е в Сърница, Хасковско. През 1989г. се изселва в Турция при сестра си, но след осем месеца отново се връща в България, където прекарва по-голямата част от живота. Сега е жител на с. Воден, но живее в с. Езерово при дъщеря си. През дългия си живот Несибе Хашим отглежда единадесет деца, а днес се радва на внуци /21/, правнуци /28/ и пра-пра-внуци.

   Баба Несибе е много будна жена. До преди 2 години е гостувала на роднини в Истанбул и Измир. „Цял живот се е трудила на полето, работила е тютюн, в нейната градина имаше всичко и до ден днешен ми помага. Не е капризна, всяка сутрин закусва с прясно мляко, обича да пие и кафе и безалкохолно, както и да яде зеленчуци”, сподели най-малката й дъщеря Елфида, която се грижи за възрастната жена. „Баба Несибе е един достоен човек, за пример не само за близките си, но и за хората от селото. Понякога съседките я навестят, тя много обича гости, често идват роднините от Турция”, казва синът й Мустафа.

   Дълголетницата благодари за оказаното внимание и пожела на кметовете да достигнат нейните години.

На гости на 100-годишната Несибе Хашим На гости на 100-годишната Несибе Хашим На гости на 100-годишната Несибе Хашим На гости на 100-годишната Несибе Хашим На гости на 100-годишната Несибе Хашим На гости на 100-годишната Несибе Хашим На гости на 100-годишната Несибе Хашим На гости на 100-годишната Несибе Хашим На гости на 100-годишната Несибе Хашим