ТРЕТИ МАРТ – ДЕН ВЪЗКРЕСЕН!

   Трети март e дата свещена, белязала нашето Освобождение, ден – най-съкровен в календара на българската национална история, въплъщение на едно начало, възкресение на един народ!

   Трети март не е празник, а съдба! Трети март е знак за почит и преклонение пред България, която носим винаги в сърцата! Трети март е символ на нашата вярност към българските корени! Трети март е празник, чието значение надскача обикновената представа за освобождаване от османския гнет. На Трети март, със създаването на самостоятелна българска държава, се ражда българската нация. Трети март е не просто Освобождение от миналото, а свобода за бъдещето !

   Честването на 143-тата годишнина от Освобождението на България започна с поднасянето на венци и цветя пред паметника на Ангел войвода от кмета на общината Николай Митков, заместник-кметовете – Радослава Ставрева и Ружди Салим, секретарят на общината Ана Николова, председателят на Общински съвет-Първомай Христо Вълчев, председателят на Образцово „Народно читалище Св. Св. Кирил и Методий-1894г.-гр. Първомай“ Ана Сиракова, директори на училища, общински съветници и граждани.

   Церемонията продължи с издигане на националния трибагреник на площада пред читалището от ученици на ПГСС „Васил Левски”- гр. Първомай.

   Слово поднесе кметът на Община Първомай Николай Митков, който честити празника и отбеляза: „Днес по-гордо и по-силно трябва да развеем Българското национално знаме! Трибагреникът ни носи и голяма отговорност – да съхраним непримиримия дух на нашите предци, да бъдем родолюбци и най-вече – да бъдем единни! В ден като днешния повече от всякога сме горди, че сме потомци на славен и борбен народ. Длъжни сме да тачим своята история и да не забравяме тези дни, носещи дух на патриотизъм”.

   Кратка литературно-музикална програма поднесоха учениците от СУ „Проф. д-р Асен Златаров”, ПГСС „Васил Левски”, фолклорен певчески ансамбъл „Първомай” и танцов клуб „Евридика”.

   Тържествено честване на празника и поднасяне на венци пред паметниците на загиналите за свободата на България се състоя в кв. Дебър и други населени места от общината.

   На 3 март 1878 година изгря българската свобода.

   Да помним е дълг!

   Поклон пред загиналите за свободата на България!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ!

Честваме 143 години от свободата на България Честваме 143 години от свободата на България Честваме 143 години от свободата на България Честваме 143 години от свободата на България Честваме 143 години от свободата на България Честваме 143 години от свободата на България Честваме 143 години от свободата на България Честваме 143 години от свободата на България Честваме 143 години от свободата на България Честваме 143 години от свободата на България Честваме 143 години от свободата на България Честваме 143 години от свободата на България Честваме 143 години от свободата на България Честваме 143 години от свободата на България Честваме 143 години от свободата на България Честваме 143 години от свободата на България Честваме 143 години от свободата на България Честваме 143 години от свободата на България Честваме 143 години от свободата на България Честваме 143 години от свободата на България Честваме 143 години от свободата на България Честваме 143 години от свободата на България Честваме 143 години от свободата на България Честваме 143 години от свободата на България