В навечерието на Деня на народните будители се състоя дълго отлаганата премиера на спектакъла „За снахите и свекървите” на театрален колектив „Димитър Делчев” при читалището.

Постановката е подарък за първомайската публика, която не пропуска да подкрепя любимите си актьори. Спектакълът предизвика много смях, добро настроение и аплодисменти. Признание за труда на актьорите-самодейци бяха кошниците с цветя от кмета на общината Николай Митков и председателя на Общински съвет Христо Вълчев. С много вълнение театралите бяха поздравени и от з.ч.д. Иван Караславов – председател на читалището.

Театралите изказват своята благодарност на автора на пиесата Красимир Демиров, който им предостави текста. А ето и реакцията на автора във фейсбук: „Страхотен плакат!!! На добър час! Започнах да пиша продължение на пиеската- „Зет и тъща“, така, че - стягайте се!”

Благодарност от всички съпричастни и за Атанас Велчев и фирма „Бендида-66”, изработили и дарили декора за спектакъла.

Премиера на спектакъла „За снахите и свекървите” на театрален колектив „Димитър Делчев” Премиера на спектакъла „За снахите и свекървите” на театрален колектив „Димитър Делчев” Премиера на спектакъла „За снахите и свекървите” на театрален колектив „Димитър Делчев” Премиера на спектакъла „За снахите и свекървите” на театрален колектив „Димитър Делчев” Премиера на спектакъла „За снахите и свекървите” на театрален колектив „Димитър Делчев” Премиера на спектакъла „За снахите и свекървите” на театрален колектив „Димитър Делчев” Премиера на спектакъла „За снахите и свекървите” на театрален колектив „Димитър Делчев” Премиера на спектакъла „За снахите и свекървите” на театрален колектив „Димитър Делчев”