С цел превенция на училищното насилие, агресията и зачестилите други негативни прояви в училище, МКБППМН в партньорство с ОУ „Св.св. Кирил и Методий” гр. Първомай проведе конкурс за рисунка на тема: ,,Пролет – живот без насилие'', в който се включиха ученици от 1 до 7 клас.

Учениците, класирани на първите три места, разделени в две категории получиха предметни награди, а най-добрите творби бяха  подредени в изложбен кът с посланието на конкурса: ,,Пролет – живот без насилие“. В продължение на седмици децата твориха и говориха за добрите взаимоотношения, за нуждата от приятелство и толерантност. В рисунките си те свързаха пролетта, като символ на нежност, живот, промяна и ново начало с необходимостта на всеки един да бъде приятел, да вижда красивото, да подаде ръка на приятел в нужда, да обича и да се радва на живота. На много от рисунките си те написаха своето послание – „да бъдем добри”, „да виждаме доброто и красивото около нас” и казаха своето „Не” на агресията и насилието.

Комисия в състав: секретаря на МКБППМН - Мария Кьосева, Иванка Найденова – психолог, Елеонора Видева – учител начален етап ЦОУД и Светла Цветилова – учител ЦОУД прогимназиален етап, разгледа и оцени представените ученически творби и определи най-добрите от тях и техните автори.

На 08.04.2019г. - първия учебен ден след пролетната ваканция, секретаря на МКБППМН връчи грамоти и предметни награди на отличените в конкурса:

Категория 1 - 4 клас

1 място - Милена Асенова – 3 клас;

2 място - Мелиса Илиева – 2 клас;

3 място - Стефани Илиева – 3 клас;

Поощрителни награди:

Добромира Станева -1 кл. и Ивана Шаркова – 1 кл.

Категория 5 - 7 клас

1 място - Анелия Анилова – 3 клас;

2 място - Минка Антонова – 2 клас;

3 място - Ариф Стефанов – 3 клас;

Поощрителни награди:

Валери Стефанов - 5 кл., Велислав Велев - 7 кл. и Надя Юлиянова - 5 кл.

Бяха връчени награди футболни топки и принадлежности за тенис на маса на класовете с най-активно и масово участие в конкурса – съответно 1 и 5 клас от училището.

Конкурс за рисунка „Пролет – живот без насилие” - 2019г. Конкурс за рисунка „Пролет – живот без насилие” - 2019г. Конкурс за рисунка „Пролет – живот без насилие” - 2019г. Конкурс за рисунка „Пролет – живот без насилие” - 2019г. Конкурс за рисунка „Пролет – живот без насилие” - 2019г. Конкурс за рисунка „Пролет – живот без насилие” - 2019г. Конкурс за рисунка „Пролет – живот без насилие” - 2019г.