Днес гости на кмета на общината бяха учениците от  IV клас на СУ „Проф. д-р Асен Златаров“. Посещението беше част от темата „Органи за управление – местна и държавна власт“ от програмата по Човекът и обществото.

    Кметът Николай Митков и неговият екип посрещнаха децата в „коридора на властта“. Там те разгледаха портретите на кметовете на Първомай, картините,  витрините със знамето на Тракийското дружество и  купите на спортните клубове в града. После влязоха в кабинетите, в които работят кметът, заместниците му и секретарят на общината. Макар при недовършен ремонт, за децата беше любопитно да видят работното място на кмета, където се взимат важни за общината решения. Най-голям интерес предизвика Почетната книга, в която  известни личности, гостували в общината са вписали своето послание. Пред картината „Царица Драгойна" гости и домакини си обещаха специална среща, на която да си припомнят легендата за името на най-високия връх в Първомайско.

    Кметът разказа на учениците за кметските пълномощия, за мястото на местната власт в държавното управление, както и за дейността на Общинска администрация. Четвъртокласниците се интересуваха от това дали е трудно да си кмет, как се става кмет, как кметът отговаря на недоволните граждани, дори един ученик изяви желание да вземе интервю от кмета. Любезните домакини отговориха с готовност на всички въпроси на учениците.

    Театралите от випуска благодариха на кмета за предоставения им транспорт за участие в театралния фестивал в Поморие.

     В края на посещението си четвъртокласниците влязоха и в Пленарна зала на Общински съвет - Първомай и се запознаха със задълженията и отговорностите на Председателя на Общинския съвет и общинските съветници.

     Всички те получиха малък подарък – проспект на общината и шоколад.

Учениците от IV клас на СУ „Проф. д-р Асен Златаров” гостуваха на кмета Учениците от IV клас на СУ „Проф. д-р Асен Златаров” гостуваха на кмета Учениците от IV клас на СУ „Проф. д-р Асен Златаров” гостуваха на кмета Учениците от IV клас на СУ „Проф. д-р Асен Златаров” гостуваха на кмета Учениците от IV клас на СУ „Проф. д-р Асен Златаров” гостуваха на кмета Учениците от IV клас на СУ „Проф. д-р Асен Златаров” гостуваха на кмета